Spandoek frame

Spandoek
formaten

 

Groot of klein? Geen probleem, veel printbedrijven bieden de mogelijkheid om u spandoek op elk gewenst formaat te printen. Zowel voor indoor als outdoor zijn meestal alle formaten spandoeken mogelijk.

De professionele printbedrijven voorzien veelal de grotere projecten van groot formaat spandoeken. Toch zorgen ook
vele andere printbedrijven voor spandoeken door heel Nederland. Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende spandoek formaten en mogelijkheden.

 

Hoge klanttevredenheid

24 uur spoedlevering

Eventueel blanco afgeleverd

Persoonlijke service

shell toren

Zeer grote spandoeken

De grotere printbedrijven in Nederland beschikken vaak over speciale apparatuur om spandoeken op zeer groot formaat te printen. Denk aan grote doeken als aankleding bij theaters, een popconcert, een dance event en andere optredens. Zo heeft op de Shell-toren in Amsterdam  ‘het grootste spandoek van Nederland’ en ‘het grootste kunstproject van Nederland’ gehangen. Op de shell-toren hingen drie groot formaat spandoeken van  52 bij 25 meter. Vooral deze extra groot formaat spandoeken zijn meestal zeer grote en ingewikkelde projecten om te realiseren, waar printbedrijven jaren-lange ervaring mee moeten hebben. Deze specialisten zoeken bij uw idee de meest geschikte materialen en confectie om te zorgen voor een perfect en succesvol project.

true-11

Spandoek formaat klein

Kleine spandoeken kunnen vrijwel door ieder printbedrijf worden gedrukt. Er zijn zelfs printbedrijven die een online upload programma aanbieden waar u snel u spandoek kunt maken en bestellen.

Klein formaat spandoeken kunnen veelzijdig worden ingezet, bijvoorbeeld als reclamemiddel. Voor zowel de micro als kleine bedrijven is het een goedkope manier van reclame voeren.
Vele klein formaat spandoeken zie je bij evenementen, festivals, showrooms, beursstands en winkels als decoratiemateriaal. Het geeft een extra uitstraling en kan een winkel, evenement, festival, beurstand of show-room personaliseren.

Ook kleine spandoeken kunnen zowel dienen als permanent reclamemiddel of als tijdelijk actiemateriaal. Eveneens met de extra grote, grote en middelgrote formaat spandoeken zijn de maten van de kleine spandoeken zeer uiteenlopend. De meest gangbare maat is +- 3 bij 4 meter of kleiner.

Meest gangbare kleine formaten spandoeken:

 • 100x100
 • 100x200
 • 100x300
 • 100x400
 • 100x500
475

Spandoek formaat middelgroot

Middelgroot spandoek formaat is makkelijkere te produceren dan erg grote formaten en worden daarom door veel printbedrijven in Nederland geproduceerd. De formaten zijn zeer wisselend. Ook bij middelgroot formaten spandoeken kan het nodig zijn dat losse doeken aan elkaar worden gelast, zodat een middelgroot spandoek kan worden gerealiseerd.

Een mooi voorbeeld van middelgroot spandoek is het RTV-NH / AT5 spandoek dat vooraan het hoofdkantoor in Amsterdam is gemonteerd. Hier is destijds de complete signing aangepakt door een full service sign- en printing bedrijf. Zij hebben de gehele aankleding verzorgt, zowel voor outdoor als indoor. Het middelgrote doek is ongeveer zo’n 7 meter breed en 2 meter lang.

 

Het montageproces werd door hetzelfde printbedrijf uitgevoerd die de klant het gehele pakket van  ontwerp tot montage, aanbood. Het is vrij normaal dat zowel het ontwerpen, bedrukken als de montage door een en dezelfde printbedrijf wordt uitgevoerd. Voor het spandoek aan de voorkant van het bedrijfspand is gebruik gemaakt van een Triaflex profielframe (spandoekframe) dat zorgt voor een professioneel en strak uiterlijk.

Meest gangbare middelgrote formaten spandoeken:

 • 200x150
 • 300x150
 • 400x150
 • 500x150
 • 600x150
570

Groot formaat spandoek

Niet alle printbedrijven kunnen een extra groot formaat spandoek produceren én deze nog eens zelf monteren. Wel kunnen meerdere printbedrijven alleen grootformaat spandoeken produceren. Ook hier worden losse doekdelen aan elkaar gelast dat uiteindelijk één groot doek vormt. Groot formaat spandoeken zijn bijvoorbeeld de doeken die vaak als decor dienen op de grotere, soms internationale, festivals en evenementen. +- 20 bij 10 meter zijn veelvoorkomende maten.

Materiaal groot formaat spandoeken

Grote spandoeken die als doeleinde hebben een festival of evenement aan te kleden, beschikken vaak over Mesh Air. Dit materiaal is lucht- en geluid doorlatend waardoor het tegen zware weersomstandigheden bestemd is en waarmee niets van uw akoestiek verloren gaat. Een oppervlakte van 200 vierkante meter (M2) haarscherp geprint op een spectaculair formaat doek dat lucht- en geluid doorlatend is; het is allemaal mogelijk!

Montage groot formaat spandoeken

Spandoeken van dit formaat moeten evenals de extra grote en speciale spandoeken uiterst veilig en professioneel worden bevestigd. Door middel van een buizenframe is een spandoek van deze grootte bevestigd. Eveneens bij extra groot formaat spandoeken als bij groot formaat spandoeken zijn de monteurs extra belangrijk en spelen zij een grote rol. Omdat het over grote oppervlakten spandoek gaat is het zaak om als printbedrijf over gecertificeerde monteurs te beschikken. Zij hebben alle kennis op dit vakgebied en zorgen dat een (extra) groot formaat spandoek zorgvuldig en veilig wordt gemonteerd.

Formaten groot spandoek

Meest gangbare groot formaat spandoeken:

 

 • 200x250
 • 300x250
 • 400x250
 • 500x250
 • 600x250

 

true-33

XXL Spandoek

Voor extra grote spandoeken moet u over het algemeen bij de professionele full service signing en printbedrijven  zijn. Nederland kent maar een enkele van deze bedrijven, zoals Online printwerk. Voor de grotere formaten spandoeken (XXL spandoeken) wordt er gebruik gemaakt van een geperforeerd doek;  Mesh Air. Mesh Air is een luchtdoorlatend doek dat wordt ingezet bij doeken met een groter oppervlakte.

Geen formaat spandoek te groot

Geen formaat spandoek is te groot of te gek om te realiseren. Zo heeft een groot, professioneel full service signing en printbedrijfuit Enkhuizen onder andere de vier grootste spandoeken van Nederland gerealiseerd op de voormalige Shell Toren, tegenwoordig bekend als de ADAM Toren. Deze XXL spandoeken zijn elk 52 bij 25 meter. Een oppervlakte van maar liefst 1300 M2, vierkante meter per doek!! Samen goed voor maar liefst 5200 M2 printwerk.

 

Contact Offerte aanvragen